СТВОРЕННЯ МОБІЛЬНОГО ДОДАТКУ ДЛЯ ЕФЕКТИВНОГО ВІДСТЕЖЕННЯ ТА УПРАВЛІННЯ ОСОБИСТИМИ ФІНАНСАМИ - ЧЕРНЕНКО, О. О.; ЛИСЕНКО, Д. В.; КАРАБАШ, В. Є. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Технічні науки», 2025)
З розвитком цифрових технологій відкрилися нові можливості для управління особистими фінансами. Сучасні мобільні додатки надають користувачам інструменти для моніторингу та аналізу їхніх витрат і доходів, сприяючи кращому фінансовому плануванню. Мета статті розробка мобільного додатку, який забезпечує зручний інтерфейс для відстеження фінансових транзакцій, їх категоризацію, аналіз витрат, а також високий рівень персоналізації та безпеки користувацьких даних. Методика дослідження. Включає застосування технологій кроссплатформної розробки, роботу з базами даних і системами аутентифікації, а також впровадження функціональності за допомогою сучасних інструментів розробки програмного забезпечення, таких як Redux для управління станом додатку, TailwindCSS для стилізації компонентів і TypeScript для підвищення надійності коду. Результати. Досліджено існуючі рішення для управління фінансами, щоб визначити ключові функції та найкращі практики, які можна адаптувати або вдосконалити у власному додатку. Проаналізовано потреби користувачів для забезпечення зручності та ефективності мобільного додатку, що дозволить користувачам легко вводити, переглядати та аналізувати свої фінансові дані. Розроблено мобільний додаток, який дозволяє користувачам реєструватися, авторизуватися та вести облік своїх фінансових операцій, з можливістю перегляду історії витрат за останні 7 днів. Крім того, додаток дозволяє здійснювати сортування витрат за датою та категорією, а також забезпечує валідацію введених даних і вивід користувацьких помилок. Було проведено огляд існуючих рішень на ринку мобільних фінансових додатків, аналіз їх функціоналу та інтерфейсів. На основі аналізу визначено ключові вимоги до функціональності та дизайну власного додатку. Відбулося проектування архітектури додатку, його реалізація, тестування та оптимізація. Результати роботи включають розроблену програму з документацією, що містить інструкції для користувачів та рекомендації щодо подальшого розвитку додатку. Практична значущість результатів дослідження. Мобільний додаток для керування особистими фінансами має практичну значущість, допомагаючи людям удосконалювати своє фінансове планування, забезпечуючи доступні інструменти для ефективного управління фінансами та досягнення фінансової стабільності.