ГАСТРОНОМІЧНИЙ ІНЖИНІРИНГ ГАРЯЧИХ СТРАВ НА ПРИКЛАДІ «HOT POT». СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ ДИЗАЙНУ ТА ПРЕЗЕНТАЦІЙ - КОНДРАТЮК, Н. В.; ХУДЯКОВА, С. М.; МАТОРІНА, К. В.; ЧЕРНЯВСЬКА, А. Ю.; БОНДАРЕНКО, В. В.; СМАГІН, І. О. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Технічні науки», 2024)
Створення конкурентоздатної інноваційної вітчизняної харчової продукції вимагає моніторингової діяльності та вивчення сучасних світових гастрономічних трендів. Мета дослідження: аналіз умов технологічного забезпечення виробництва та шляхи оптимізації технологічних процесів виготовлення гарячих страв з м’яса на прикладі «hot pot» в сучасних закладах ресторанного господарства України. Описано асортимент, особливості технології страви «hot pot», наведено перспективи розвитку даної технології з метою розширення асортименту азійських та європейських закладів харчування. Описано сучасні тенденції дизайну та презентації даного виду продукції перед споживачами у різних країнах світу; проаналізовано технологічний процес, який забезпечуватиме випуск конкурентоздатної продукції, досліджено сучасні ресторанні технології страв з м’яса на прикладі «hot pot»; розроблено рекомендації зі створення професійного іміджу, підвищенню рівня якості продукції та послуг закладів ресторанного бізнесу, які акцентують виробничу діяльність на всесвітньо популярній страві «hot pot».