ІННОВАЦІЙНІ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ТРАНСПОРТНОЇ ЛОГІСТИКИ В УМОВАХ ЦИФРОВІЗАЦІЇ - Харченко, Т.Б. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2025)
Мета статті полягає у дослідженні та узагальненні сучасних підходів до формування інноваційних стратегій розвитку транспортної логістики в сучасних умовах, визначенні їх впливу на ефективність логістичних процесів. Методика дослідження. Досягнення поставленої у статті мети здійснено за допомогою таких методів дослідження: аналізу та синтезу, порівняльного методу, методології системного підходу, методів прогнозування. Результати. Узагальнено теоретичний та практичний досвід формування інноваційних стратегій у транспортній логістиці. Встановлено, що цифровізація сприяє підвищенню ефективності логістичних процесів.. Доведено, що реалізація цих стратегій забезпечує підвищення конкурентоспроможності транспортних компаній, зниження витрат та скорочення часу логістичних операцій. Практична значущість результатів дослідження. полягає у можливості застосування сформованих підходів до розробки інноваційних стратегій у транспортній логістиці для підвищення ефективності управління логістичними потоками. Отримані результати можуть бути використані транспортними та логістичними компаніями для оптимізації витрат.