ЛЮДИНА ТА ПРИРОДА У ТУРИЗМОЗНАВСТВІ: ТРАНСДИСЦИПЛІНАРНИЙ ДИСКУРС - Скляр, Г.П.; Логвин, М.М.; Карпенко, Н.М.; Тараненко, О.О.; Климова, Л.І. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2025)
Мета статті полягає у застосуванні транс дисциплінарного підходу для дослідження процесів взаємодії людини та природи у туризмознавстві. Методика дослідження. Вирішення поставлених у статті завдань здійснено за допомогою загальнонаукових методів: аналізу та синтезу, систематизації та узагальнення. Реалізовані положення концепції сумісно-розділених відносин. Результати. Застосовано транс дисциплінарний підхід у туризмознавчих дослідженнях процесів взаємодії людини та природи, що найбільше простежується в контексті проблематики сталого розвитку туризму. Практична значущість результатів дослідження. У статті обґрунтовано погляд на концепцію сталого розвитку туризму як стратегічну ціль, що забезпечує збалансованість між економічними вигодами, соціальною стабільністю та екологічною відповідальністю в умовах післявоєнного розвитку вітчизняної туристичної галузі.