ОСОБЛИВОСТІ МІЖНАРОДНОГО МАРКЕТИНГУ І ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ВИРОБНИКІВ СМАРТФОНІВ НА ГЛОБАЛЬНОМУ РИНКУ - Македон, В.В. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2025)
Метою статті є дослідження ролі міжнародного маркетингу у забезпеченні конкурентоспроможності виробників смартфонів на глобальному ринку. Методика дослідження. Дослідження базується на аналізі статистичних даних від провідних аналітичних агенцій, що включають обсяги світових поставок смартфонів, ринкові частки виробників та структуру попиту за ціновими сегментами. Використано методи порівняльного, а також метод трендового аналізу для визначення динаміки ринку. Результати. У 2024 році глобальний ринок смартфонів демонструє високу концентрацію в руках кількох брендів і зростання ролі середнього цінового сегмента. Скорочення частки бюджетних моделей супроводжується активною інтеграцією інновацій. Практична значущість результатів дослідження. Результати дослідження надають цінні рекомендації для виробників смартфонів щодо вдосконалення маркетингових стратегій.