УПРАВЛІННЯ РЕСУРСНИМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯМ У КОНТЕКСТІ ЗАГАЛЬНОЇ СИСТЕМИ МЕНЕДЖМЕНТУ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ - Цимбалюк, А.С. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2025)
Мета статті полягає у дослідженні актуальних аспектів управління ресурсним забезпеченням у контексті загальної системи управління закладом освіти. Методика дослідження. Досягнення мети, поставленої в статті, здійснюється за допомогою таких методів дослідження: логічне узагальнення та наукова абстракція, структурний аналіз, аналітичний метод. Результати. Аналіз наукових праць свідчить про відсутність єдиної методики формування механізмів ресурсного забезпечення освітнього процесу, що визначає теоретичну та практичну цінність дослідження. Аспекти ресурсного забезпечення вивчали українські науковці (А. Чорна, О. Кремінь, В. Альмека та інші). Загалом поняття «ресурсне забезпечення» має кілька трактувань. Практична значущість результатів дослідження. У статті акцентовано увагу на необхідності раціонального використання ресурсного потенціалу при впровадженні компетентнісного підходу в освіті, створенні окремої ефективної підсистеми управління ресурсним забезпеченням у межах загальної системи управління закладом освіти.