КОН’ЮНКТУРА ТУРИСТИЧНОГО РИНКУ УКРАЇНИ: ТЕНДЕНЦІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ - Тараненко, О.О.; Карпенко, Н.М.; Андрієнко, С.М.; Мороз, А.А.; Соболь, В.В. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2025)
Мета статті полягає у дослідженні особливостей функціонування туристичного ринку України в умовах військового стану та перспектив його розвитку у повоєнний період. Методика дослідження. Використано загальнонаукові та спеціальні методи дослідження: аналіз та синтез, систематизація та узагальнення. Результати. Досліджено динаміку показників діяльності суб’єктів туристичного ринку України. Проаналізовано рівень та чинники змін в структурі туристичного попиту за напрямами (в’їзний, виїзний та внутрішній) та видами туризму в умовах військового стану в країні. Практична значущість результатів дослідження. Обґрунтовано актуальні види туризму для повоєнного етапу розвитку туристичного ринку України. Запропоновано рекомендації для ефективної розробки та просування туристичних продуктів.