ТРАНСДИСЦИПЛІНАРНІСТЬ В ДОСЛІДЖЕННІ МІЖНАРОДНОГО ТУРИЗМУ ЯК ІНСТРУМЕНТУ ПУБЛІЧНОЇ ДИПЛОМАТІЇ - Скляр, Г.П.; Лиман, С.І.; Логвин, М.М.; Тараненко, О.О.; Климова, Л.І. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2025)
Мета статті пов’язана з застосуванням транс дисциплінарного підходу в процесі дослідження міжнародного туризму як інструменту публічної дипломатії. Методика дослідження. Наукові завдання, що поставлені у статті, вирішені за допомогою загальнонаукових методів аналізу та синтезу, систематизації та узагальнення. Застосовано особистісну методологію постнекласичної економічної науки, концепцію сумісно-розділених відносин. Результати. З’ясовано, що транс дисциплінарний підхід дозволяє використати результати мультидисциплінарних наукових досліджень діяльності цілісної триіпостасної особистості в сфері міжнародного туризму як інструменту публічної дипломатії. Практична значущість результатів дослідження. У статті обгрунтовано погляд на міжнародний туризм як елемент системи заходів, за допомогою яких держава комунікує з громадськістю інших держав. В процесі підготовки фахівців з туризму та рекреації актуальним є формування навиків реалізації національних цілей через публічну дипломатію і міжнародний туризм здобувачами вищої освіти.