МЕТОДОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ПРОГНОЗУВАННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ: РИЗИКИ ТА ІНТЕРНЕТ-ТЕХНОЛОГІЇ В ПРОЕКТАХ РОЗВИТКУ - Рогоза, М.Є.; Перебийніс, В.І.; Кононенко, Ж.А.; Карнаухова, Г.В.; Зінченко, О.М. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2025)
Метою статті є аналіз, обґрунтування теоретико-прикладного аспекту методологічних підходів прогнозування економічної безпеки у царині визначення ризиків та використання інтернет-технологій в проектах розвитку. Методика дослідження побудована на системно-структурному аналізі, імітаційному моделюванні, логічному узагальненому аналізі. Результати. Обґрунтовано чинники впливу факторів на проблеми розвитку економіки. Досліджено підходи удосконалення методології прогнозування економічної безпеки в царині ризиків та використання інтернет-технологій у проектах інноваційного розвитку. Запропоновано підходи використання інтернет-технологій, ШІ, Blockchain у форсайті економічної безпеки і проектах розвитку. Практична значущість результатів дослідження є адаптація методологічних підходів прогнозування економічної безпеки на використанні потенціалу розвитку інтернет-технологій.