ЕКОНОМІЧНІ МОЖЛИВОСТІ І ПРОБЛЕМИ УКРАЇНИ В УМОВАХ РЕАЛІЗАЦІЇ ВСТУПНИХ ПЕРЕГОВОРІВ - Шинкар, В.А.; Теплова, Л.І. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2024)
Метою статті є дослідження економічних можливостей і проблем України в умовах реалізації внутрішніх переговорів з Євросоюзом. Особлива увага приділяється аналізу фундаментальних реформ, які є важливими для євроінтеграції України. Методика дослідження. У роботі використано метод логічного узагальнення та наукової абстракції. Проведено аналіз останніх досліджень та публікацій щодо виконання Україною обов’язкових критеріїв для вступу до ЄС. Результати. Дослідження демонструє, що виконання обов’язкових критеріїв, їх особливості і можливі перспективи у ході перемовин про приєднання до Євросоюзу відповідають євроінтеграційним зобов’язанням України. У статті зазначено, що ситуація, в якій сьогодні перебуває Україна, потребує вирішення не тільки поточних проблем а і післявоєнного планування відбудови країни. Практична значущість результатів дослідження. Результати дослідження можуть бути використані для розробки подальших кроків щодо інтеграції України до Європейського Союзу, зокрема щодо посилення реформ і досягнення відповідності стандартам ЄС, що сприятиме економічному відновленню країни.