ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ В2В МАРКЕТИНГУ НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІ РОЗВИТКУ - Устьян, О.Ю. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2024)
Мета статті полягає у переосмисленні окремих теоретичних засад В2В маркетингу на сучасному етапі розвитку суспільства. Методика дослідження. Під час проведення дослідження застосовувалися наступні методи дослідження: абстрактно-логічний, системно-структурний, метод аналогій, структурованих і неструктурованих спостережень. Результати. В даній статті були проаналізовані теоретичні засади В2В маркетингу. Зокрема досліджені наявні підходи до трактування поняття В2В маркетинг і запропоновано власне визначення. Визначені основні категорії покупців на промислових ринках. Досліджені відмінності між промисловими та споживчими ринками. Обґрунтована необхідність адаптації наявних теоретичних підходів до сучасних умов господарювання. Практична значущість результатів дослідження. Результати проведеного дослідження можуть бути цінними для підприємств, що функціонують в В2В секторі для структуризації маркетингових активностей та підвищення ефективності маркетингової діяльності в наявних турбулентних умовах господарювання.