ТЕРИТОРІАЛЬНИЙ БРЕНДИНГ ЧЕРКАЩИНИ, ЯК ІНСТРУМЕНТ ПОВОЄННОГО МАРКЕТИНГУ РЕГІОНУ - Руденко, М.В.; Устік, Т.В.; Кукса, В.М.; Радзіховська, Ю.М.; Шульга, П.М. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2024)
Метою статті є аналіз стану формування територіального брендингу, виявлення проблем популяризації бренду та логотипу Черкаської області та окреслення напрямів покращення позиціонування регіону, як інструменту повоєнного маркетингу територій. Методика дослідження. В процесі реалізації поставлених завдань використаний цілісний інструментарій проведення економічних досліджень, а саме використані наступні методи: аналізу та синтезу; метод абстракції; порівняльний метод; графічний та інші методи економічних досліджень. Результати. Проаналізовано взаємозв’язок понять брендів територій на різних рівнях. Описано основні туристичні об’єкти та формування логотипу бренду Черкаського регіону. Деталізовано основні складові бренду території. Визначено ключові проблеми популяризації бренду та логотипу Черкаської області та запропоновано інструменти повоєнного маркетингу регіону. Практична значущість результатів дослідження. Практична значущість полягає в окресленні напрямків формування та позиціонування бренду Черкащини в повоєнному розвитку регіону.