ВИКОРИСТАННЯ МЕТОДІВ САМОМЕНЕДЖМЕНТУ В УМОВАХ ДІДЖИТАЛІЗАЦІЇ РОБОЧОГО СЕРЕДОВИЩА - Олійник, І.В. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2024)
Метою статті є дослідження методів самоменеджменту в умовах діджиталізації робочого середовища та їхнього впливу на продуктивність і зниження рівня стресу. Методика дослідження. Досягнення поставленої у статті мети здійснено за допомогою таких методів дослідження: логічного узагальнення, порівняльного аналізу, системного підходу та наукової абстракції. Результати. Проведений аналіз методів самоменеджменту показав їхню ефективність у підвищенні продуктивності та зменшенні стресу в умовах діджиталізації. Визначено основні виклики, пов’язані з надмірним впливом цифрових технологій, зокрема ризики цифрового вигорання та необхідність високого рівня самодисципліни. Розроблено рекомендації щодо використання методів управління часом і ресурсами для мінімізації негативних наслідків діджиталізації. Практична значущість результатів дослідження. Використання на практиці запропонованих підходів може бути корисним для працівників та менеджерів при впровадженні методів самоменеджменту в діджиталізованому середовищі. Це сприяє підвищенню продуктивності, зниженню стресу та покращенню балансу між роботою і особистим життям. Запропоновані стратегії допомагають уникнути цифрового вигорання та ефективно адаптуватися до змін у професійному середовищі.