ПРОГРАМИ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ З ПІДТРИМКИ ТА СТИМУЛЮВАННЯ МАЛОГО ТА СЕРЕДНЬОГО БІЗНЕСУ УКРАЇНИ - Кицюк, І.В.; Ковальчук, І.В. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2023)
Мета статті полягає в аналізі діючих програм Європейського Союзу з підтримки та стимулювання малого та середнього бізнесу України. Методика дослідження. Досягнення поставленої у статті мети здійснено за допомогою таких методів: аналізу та синтезу опрацьованої інформації, логічного узагальнення та наукової абстракції. Результати. Європейський Союз пропонує українським малим та середнім підприємствам значну підтримку. Зокрема, характеристика програм Європейського Союзу показала, що для українських суб’єктів малого та середнього бізнесу на сьогодні доступні програми, які можна класифікувати за трьома напрямами: 1) полегшення виходу малого та середнього бізнесу на ринки ЄС; 2) покращення умов для конкурентоспроможності; 3) формування культури ведення бізнесу. Практична значущість результатів дослідження. Отримані результати дозволять поглибити знання про програми ЄС щодо підтримки та стимулювання малих та середніх підприємств та принципи роботи з ними.