ОЦІНКА РІВНЯ ЯКОСТІ КОМПАКТНИХ ЛЮМІНЕСЦЕНТНИХ ЛАМП - БАСОВА, Ю. О. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Технічні науки», 2021)
Проведено товарознавче оцінювання рівня якості компактних люмінесцентних ламп різних торговельних марок, які реалізуються на ринку України. Оцінку якості проводили за допомогою комплексного метода, який базується на зіставленні значень узагальнених показників якості оцінюваних зразків ламп із базовим. Для визначення коефіцієнтів вагомості окремих показників властивостей і виділення найбільш значущих було використано експертний метод. Зроблено висновки про рівень якості імпортної продукції, яка представлена ринку України, та пропозиції щодо її покращення.