ІДЕНТИФІКАЦІЯ ТА ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКОСТІ ПІРОТЕХНІЧНИХ ПОБУТОВИХ ВИРОБІВ - МОРОЗ, С. Е.; КАЛАШНИК, О. В.; КИРИЧЕНКО, О. В.; РАЧИНСЬКА, З. П.; ГНІТІЙ, Н. В. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Технічні науки», 2021)
Широке представлення на вітчизняному ринку піротехнічної продукції вітчизняно- го й іноземного виробництва спонукає до детального вивчення піротехнічних побутових виро- бів, зокрема їх ідентифікації, аналізу марковання, дослідження показників, що характеризують спосіб використання. Мета статті – розв’язання комплексу завдань, пов’язаних із проведенням ідентифікації піротехнічних побутових виробів, зокрема віднесенням їх до певного класу небезпе- ки. Методика дослідження. Використані теоретичні й емпіричні методи за стандартизованими методиками. Результати. Проаналізовано паковання та марковання піротехнічних побутових виробів. Установлено ступінь відповідності реквізитів марковання піротехнічних виробів вимо- гам нормативних документів. Проведено ідентифікацію піротехнічних виробів за показниками ваги піротехнічної суміші, тривалості дії (горіння), радіусу польоту іскор. Визначено клас небез- пеки піротехнічних побутових виробів. Висновки. Ідентифіковано піротехнічні побутові вироби, що імпортуються в Україну. Установлено, що піротехнічні побутові вироби за тривалістю дії та радіусом польоту іскор можна віднести до 1 класу небезпеки відповідно до чинного стандарту.