ВИЗНАЧЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ДІЇ УЛЬТРАФІОЛЕТОВИХ СИСТЕМ ЗАЛЕЖНО ВІД ЧИННИКІВ ВПЛИВУ ТА ТЕХНІЧНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ - СЕМЕНОВ, А. О.; САХНО, Т. В. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Технічні науки», 2021)
У роботі представлені результати ефективності ультрафіолетових сис- тем бактерицидної дії на різних етапах функціонування та встановлені чинники, контроль яких необхідно здійснювати під час технічного обслуговування. Мета роботи – досліджен- ня чинників впливу на ефективність роботи ультрафіолетових систем бактерицидної дії та необхідності здійснення періодичного технічного обслуговування. Методика дослідження. Керівництво з обслуговування електричних систем освітлення (СІЕ 97:2005, IDT). Результа- ти. Встановлені чинники впливу на ефективність функціонування УФ-системи. Розраховані коефіцієнти збереження та коефіцієнт підтримки стабільності УФ-обладнання. Висновки. Кожну УФ-систему потрібно розробляти із загальним коефіцієнтом збереження стабільнос- ті для вибраного обладнання, довкілля та графіка (програми) обслуговування. Програма об- слуговування повинна визначати інтервали чищень ламп, камер опромінювання, світильників і приміщень, частоту заміни ламп.