УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ ОЦІНКИ УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ В МЕДИЧНІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ - Парфьонова, А. О.; Пуртов, В. Ф. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2021)
Мети статті полягає у розробленні науково обґрунтованих рекомендацій щодо вдосконалення системи оцінки та управління ризиками у медичній організації. Методикою дослідження є структурно-логічний аналіз – під час побудови логіки та структури роботи; методи порівняння, аналізу і синтезу; графічний метод; абстрагування від несуттєвого під час виявлення основних чинників, які впливають на систему управління ризиками; методи кількісної та якісної оцінки; інструменти інтегрального підходу та статистичних методів. Результати. Доведено доцільність використання аналізу FMEA у медичній діяльності та обґрунтовано основні переваги використання методу на прикладі стоматологічної клініки. Практична значущість роботи. Запропонований методичний підхід доцільно використовувати в системі управління ризиками у медичних організаціях для мінімізації впливу негативних явищ та підвищення ефективності їхньої господарської діяльності.