ІНТЕГРАЦІЯ МАРКЕТИНГОВОЇ ЛОГІСТИКИ У СТРАТЕГІЮ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ - Олійник, І.В. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2026)
Метою статті є дослідження теоретичних та прикладних аспектів інтеграції маркетингової логістики у стратегію розвитку підприємства в умовах зростаючої невизначеності зовнішнього середовища. Методика дослідження. Для досягнення мети використано такі методи: аналіз і синтез наукової літератури, системний підхід, метод порівняльного аналізу, графічний та табличний методи. Результати. Обґрунтовано, що інтеграція маркетингової логістики у загальну стратегію підприємства створює синергетичний ефект, який виявляється у підвищенні рівня задоволеності клієнтів, оптимізації витрат на логістичні процеси та зміцненні конкурентних позицій підприємства. Визначено ключові фактори невизначеності, що впливають на ланцюги поставок, та запропоновано адаптивну модель інтеграції маркетингових і логістичних функцій. Практична значущість результатів дослідження. Запропоновані підходи можуть бути використані менеджерами підприємств для побудови адаптивних стратегій розвитку, що поєднують маркетингову орієнтацію на клієнта з логістичною ефективністю управління ланцюгами поставок в умовах турбулентного середовища.