ЦИФРОВА ТРАНСФОРМАЦІЯ МАРКЕТИНГУ МУЗЕЙНИХ ЗАКЛАДІВ - Мороз, А.А. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2026)
Мета статті полягає у дослідженні особливостей цифрової трансформації маркетингу музейних закладів та визначенні сучасних інструментів цифрового просування культурної спадщини. Методика дослідження базується на застосуванні методів аналізу, синтезу, порівняння та узагальнення наукових підходів до цифровізації музейної діяльності, а також на використанні системного підходу до оцінювання ролі інформаційних технологій у маркетинговій діяльності музеїв. Результати дослідження свідчать, що цифрові технології, зокрема веб-сайти, соціальні мережі, віртуальні тури, мультимедійні експозиції та онлайн-платформи, значно розширюють можливості маркетингових комунікацій музеїв та сприяють залученню нових відвідувачів. Практична значущість результатів дослідження полягає у визначенні основних напрямів використання цифрових інструментів маркетингу для підвищення конкурентоспроможності музейних установ та популяризації культурної спадщини.