АНАЛІТИКА ВЕЛИКИХ ДАНИХ ЯК ІНСТРУМЕНТ ОБҐРУНТУВАННЯ ЦІНОВОЇ СТРАТЕГІЇ В МІЖНАРОДНОМУ МАРКЕТИНГУ - Мандра, О.Є.; Парсяк, В.Н. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2026)
Метою дослідження є створення концептуальних засад подолання розриву між потенціалом аналізу великих даних та його практичним застосуванням у середовищі індустріального міжнародного маркетингу. Методика дослідження ґрунтується на системному підході. Монографічний метод використано для аналізу публікацій вітчизняних та закордонних авторів, метод систематизації – для узагальнення джерел та різновидів даних, в яких зацікавлений менеджмент корабелень. Результати. Окреслено послідовність процедури аудиту підприємства з метою визначення його організаційної, технологічної та аналітичної спроможності застосовувати новітні цифрові технології у відповідній царині. Практична значущість результатів полягає у можливості трансформувати процедуру ціноутворення на міжнародному ринку промислових виробів з інтуїтивної на таку, що спирається на аналітику великих даних. Запропоновано систематизацію даних, в яких зацікавлені комерційні служби суднобудівних підприємств.