ПЕРСОНАЛІЗАЦІЯ ЦИФРОВИХ МАРКЕТИНГОВИХ КОМУНІКАЦІЙ НА РИНКУ КОРМІВ ДЛЯ ДОМАШНІХ ТВАРИН ЗА СЕГМЕНТАМИ - Косар, Н.С.; Заяць, П.В. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2026)
Мета статті полягає в обґрунтуванні підходів до персоналізації цифрових маркетингових інструментів на ринку кормів для домашніх тварин з урахуванням сегментів покупців. Методика дослідження. Досягнення поставленої мети здійснено за допомогою таких методів дослідження: логічного узагальнення та наукової абстракції, аналізу тенденцій цифрових маркетингових комунікацій, сегментаційного аналізу поведінки власників домашніх тварин, а також структурного і порівняльного аналізу практик маркетингових комунікацій провідних брендів. Результати. Визначено ключові тенденції цифрових маркетингових комунікацій на ринку кормів для домашніх тварин, зокрема персоналізацію контенту, використання штучного інтелекту, інтерактивний контент та мультиканальні комунікації. На основі власного дослідження поведінки покупців запропоновано підбір digital-інструментів маркетингових комунікацій для різних сегментів покупців, що дозволяє підвищити ефективність комунікацій, скоротити час пошуку інформації покупцями та стимулювати повторні покупки. Практична значущість результатів дослідження. Результати можуть бути використані підприємствами ринку кормів для домашніх тварин для розробки сегментоорієнтованих маркетингових комунікацій, підвищення лояльності покупців та оптимізації маркетингових комунікацій.