ІНТЕГРОВАНА МОДЕЛЬ СТРАТЕГІЧНОГО УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЙНО-ІНВЕСТИЦІЙНИМ РОЗВИТКОМ ПІДПРИЄМСТВ - Воробйов, І.О.; Могильна, Л.М. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2026)
Метою дослідження є обґрунтування теоретико-методичних засад формування інтегрованої моделі стратегічного управління інноваційно-інвестиційним розвитком підприємств в умовах трансформації економічного середовища, зростання невизначеності та цифровізації. Методика дослідження базується на застосуванні системного підходу для визначення взаємозв’язків між складовими управління, методів аналізу і синтезу для узагальнення наукових підходів, а також моделювання для побудови інтегрованої моделі. Результати ґрунтуються на доцільності інтеграції стратегічного планування, ризик-менеджменту, фінансових індикаторів і цифрових інструментів та розробці моделі, що забезпечує узгодженість управлінських рішень. Практична значущість результатів дослідження полягає у можливості підвищення ефективності управління, оптимізації ресурсів і посилення конкурентоспроможності підприємств.