ЕМОЦІЙНИЙ ЗВ’ЯЗОК ЯК МАРКЕТИНГОВИЙ АКТИВ СПОРТИВНОГО БРЕНДУ: МЕХАНІЗМИ ФОРМУВАННЯ ТА УПРАВЛІНСЬКІ ІМПЛІКАЦІЇ - Бобр, Д.С. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2026)
Мета статті полягає у систематизації теоретичних механізмів формування емоційного зв’язку між споживачем і спортивним брендом та визначенні управлінських імплікацій цього феномену. Методика дослідження інтегрує систематичний огляд літератури, критичний аналіз концептуальних фреймворків та компаративний синтез теоретичних положень. Результати засвідчують, що емоційний зв’язок є багаторівневим психологічним конструктом, який формується через механізми соціальної ідентифікації та розширення self-concept. Траєкторія Psychological Continuum Model надає рамку для диференціації маркетингових підходів за сегментами вболівальників. Практична значущість визначається формуванням диференційованого маркетингового інструментарію відповідно до рівнів психологічного континууму.