ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ІННОВАЦІЙНИХ СТАРТАП-ПРОЕКТІВ З ЦИФРОВОЇ МЕДИЦИНИ - Баєва, О.В. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2026)
Метою дослідження є визначення ролі медичних стартапів в розвитку цифрової екосистеми та перспектив розвитку інноваційних стартап-проектів з цифрової медицини. Методика дослідження ґрунтується на узагальненні сучасних теоретичних підходів, теоретико-методологічному аналізі наукової літератури, структурно-функціональному аналізі глобального та європейського рейтингів з розвитку стартапів, узагальненні при визначені розвитку національних MedTech стартапів та основних перспектив розвитку стартапів з цифрової медицини. Результати. Визначено, що перспективним напрямом розвитку MedTech стартапів виступає впровадження телемедичних технологій з надання доступу до медичних консультацій громадян з регіонів із зруйнованою інфраструктурою охорони здоров’я. Практична значущість результатів полягає в ідентифікації основних напрямків. розвитку MedTech технологій в Україні: створення технологічних протезів та застосунків для реабілітації після травм; розробка ІТ- програм для моніторингу стану здоров’я, профілактики хронічних захворювань.