SWOT-АНАЛІЗ УКРАЇНСЬКОГО СЕКТОРУ ФІНАНСОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ У КОНТЕКСТІ ПІСЛЯВОЄННОГО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ - Ковальова, О.М. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2026)
Мета статті полягає в обґрунтуванні векторів розвитку фінтех-сектору на засадах SWOT-аналізу. Використано такі методи дослідження: структурний аналіз, синтез, порівняльний аналіз, аналітичний метод, SWOT-аналіз, метод критичного аналізу та узагальнення, багатофакторний аналіз із урахуванням кваліфікуючих чинників впливу. Результати. Здійснено моніторинг викликів для розвитку фінансових технологій в Україні. Ідентифіковано чинники, що визначають ефективність реалізації фінансових інновацій. Визначено потребу у створенні необхідних умов розвитку фінтех-сектору та запропоновано напрямки розширення використання інноваційних інформаційних технологій. Практична значущість результатів дослідження. Результати SWOT-аналізу – необхідний елемент для впровадження комплексу рекомендацій із удосконалення правового середовища і трансформації цифрового простору для розвитку фінтеху.