ІННОВАЦІЇ ЯК ЧИННИК ТРАНСФОРМАЦІЇ ОПЕРАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТРАНСПОРТНО-ЛОГІСТИЧНИХ ПІДПРИЄМСТВ - Комчатних, О.В.; Редько, Н.О. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2026)
Метою статті є визначення впливу інновацій на операційну діяльність транспортно-логістичних підприємств через трансформацію параметрів операційних процесів. Методика дослідження ґрунтується на застосуванні системного та процесного підходів, а також методів аналізу, узагальнення та систематизації. Результати. Встановлено, що інновації доцільно розглядати як чинник трансформації операційної діяльності, вплив якого реалізується опосередковано через зміну параметрів операційних процесів, зокрема часу, витрат, надійності, гнучкості та керованості. Запропоновано підхід до систематизації інновацій за напрямами їх впливу на параметри операційних процесів. Практична значущість результатів дослідження полягає у можливості використання запропонованого підходу для обґрунтування управлінських рішень щодо підвищення ефективності операційної діяльності.