СУЧАСНА ПРАКТИКА УПРАВЛІННЯ БІЗНЕС-РИЗИКАМИ В УКРАЇНІ ІЗ ЗАСТОСУВАННЯМ ІНТЕРНЕТУ РЕЧЕЙ - Волчак, Р.Р. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2026)
Метою дослідження є аналіз ефективності транспортно-логістичних потоків України в умовах війни та обґрунтування напрямів адаптації логістичної системи для підвищення її стійкості й результативності. Методика дослідження. У дослідженні застосовано системний підхід, методи економічного аналізу та моделювання для оцінки впливу воєнних дій на логістичні потоки. Теоретичну основу становлять концепції логістичного менеджменту та мультимодальних перевезень. Результати. Доведено, що воєнні дії трансформували транспортно-логістичну систему України через руйнування інфраструктури та переорієнтацію вантажопотоків, а ключовими чинниками адаптації стали розвиток мультимодальних перевезень, модернізація залізниці і розширення логістичних вузлів. Практична значущість результатів дослідження. Практична цінність результатів полягає у їх використанні для оптимізації маршрутів, підвищення ефективності логістичних потоків і впровадження цифрових рішень у транспортно-логістичній сфері в умовах війни та відновлення.