ВПЛИВ КОРПОРТИВНОЇ КУЛЬТУРИ НА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИЙ КАПІТАЛ ПІДПРИЄМСТВА ЗА УМОВ ЦИФРОВИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ - Коритько, Т.Ю. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2026)
Мета статті полягає у полягає у розробці практичних рекомендацій щодо формування корпоративної культури підприємства в умовах цифровізації. Методика дослідження. Методи дослідження включають аналіз наукової літератури, збір емпіричних даних та використання порівняльного підходу для визначення ролі корпоративної культури та інтелектуального капіталу у процесах цифрової трансформації. Результати. Розроблено механізм взаємозв’язку інтелектуалізації капіталу та корпоративної культури в умовах цифрових трансформацій. Обґрунтовано, що ефективна цифрова трансформація неможлива без врахування культурних особливостей підприємства, а розвиток корпоративної культури є найскладнішим і найважливішим аспектом змін. Практична значущість результатів дослідження. Результати дослідження можуть бути використані у практиці формування корпоративної культури на підприємстві.