ФАКТОРИ УСПІШНОГО УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЙНИМИ ПРОЄКТАМИ В ГОТЕЛЬНОМУ МЕНЕДЖМЕНТІ - Дудник, С.О.; Капліна, А.С.; Капліна, Т.В. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2025)
Мета дослідження – виявити та проаналізувати ключові фактори, що впливають на успішне управління інноваційними проектами в готельному менеджменті, на прикладі світових і українських мережевих готелів. Методика дослідження. Для досягнення мети було застосовано комплекс теоретичних та емпіричних методів, що дозволили всебічно охарактеризувати фактори успішного управління інноваційними проектами у сфері готельного менеджменту. Результати. Визначено комплекс основних факторів, зокрема оцінку ризиків, фінансову підтримку, комунікацію і залучення персоналу, технологічну готовність та створення культури інновацій. Практична значущість дослідження результатів. Використання на практиці запропонованих теоретико-прикладних підходів отриманих результатів для підвищення ефективності управління інноваціями у підприємствах готельного господарства.