АНАЛІЗ СУЧАСНОГО СТАНУ ТОРГОВЕЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ БАГАТОНАЦІОНАЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ - Король, М.М.; Куліковська, І.В.; Нам’як, Ю.Ю. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2024)
Метою статті є аналіз сучасного стану торговельної діяльності провідних багатонаціональних підприємств. Методика дослідження. Для досягнення поставленої мети використано такі методи: системний аналіз, порівняльний аналіз, узагальнення та систематизація інформації. Результати. Визначена роль багатонаціональних підприємст в умовах глобалізації та їх вплив на глобальну економіку, а саме на формування світових економічних трендів, споживчих переваг та бізнес-моделей. Проаналізовано стратегії розширення ринків збуту багатонаціональних підприємств, інноваційну діяльність та інвестиції в дослідження та розробки. Практична значущість результатів дослідження полягає в тому, що отримані результати дослідження можуть бути корисні для розуміння сучасних тенденцій у світовій економіці та розробки ефективних стратегій розвитку для різних суб’єктів господарювання.