ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТАЛОГО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ: АКТУАЛЬНІ АСПЕКТИ - Педченко, Н.С.; Прасолова, С.П.; Яріш, О.В. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2024)
Мета статті полягає в удосконаленні теоретико-прикладного аспекту фінансового забезпечення сталого економічного розвитку України в умовах довготривалого воєнного конфлікту. Методика дослідження. Досягнення поставленої у статті мети здійснено за допомогою таких методів дослідження: логічного узагальнення та наукової абстракції, трендового аналізу, аналітичного та графічного методів. Результати. Визначено взаємозв’язок між сталим економічним розвитком країни в умовах воєнного стану та здійсненням інвестиційної підтримки такого розвитку з боку уряду. На основі аналітичного дослідження ефективності використання таких внутрішніх ресурсів країни, як банківське та бюджетне фінансування відновлення та розвитку економіки України за останні десять років запропоновано формувати та реалізувати збалансовану стратегічну програму стимулювання відновлення та економічного зростання країни. Практична значущість результатів дослідження. Використання на практиці запропонованих теоретико-прикладних підходів дозволить підвищити результативність грошово-кредитної та податкової політики України для здійснення інвестиційного фінансового забезпечення сталості економічного розвитку України як незалежної країни у воєнний та повоєнний періоди.