ОЦІНКА ЕКСПОРТНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ТЕХНІЧНИХ КУЛЬТУР В УКРАЇНІ - Дрозд, О.М. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2024)
Метою написання статті є аналіз експортного потенціалу технічних культур в Україні, а також формування рекомендацій щодо ефективності експорту та можливостей поглибленої переробки технічних культур. Методика дослідження. Досягнення поставленої мети у статті здійснено за допомогою таких методів дослідження: логічного узагальнення та наукової абстракції, структурного аналізу, аналітичного методу. Результати. Надана оцінка експортному потенціалу основних технічних культур, що вирощують в Україні, а також проаналізовано ступінь переробки основних технічних культур. Практична значущість результатів дослідження. Доведено важливість ролі фінансової політики в формуванні й збільшенні переробки технічних культур, котра повинна бути націлена на стимулювання переробної галуззі, створенні сучасних підприємств з переробки технічних культур та формування готової продукції з високою доданою вартістю.