ЦИФРОВІЗАЦІЯ ЯК ІНСТРУМЕНТ ПОБУДОВИ ІННОВАЦІЙНОЇ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ БІЗНЕСУ КРАЇН ЄС В УМОВАХ АДАПТАЦІЇ ДО КРИЗОВИХ ТЕНДЕНЦІЙ МІЖНАРОДНОЇ ЕКОНОМІКИ - Стрілець, В.Ю.; Пожар, А.А.; Флегантова, А.Л.; Франко, Л.С.; Єжелий, Ю.О.; Зборик, Д.С. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2024)
Метою статті є дослідження рівня цифровізації бізнесу країн ЄС та використання ними діджитал-інструментів для побудови інноваційної стратегії розвитку в умовах адаптації до кризових тенденцій міжнародної економіки. Методика дослідження. Досягнення поставленої у статті мети здійснено за допомогою оцінювання рівня цифровізації бізнесу країн за показниками використання діджитал-технологій та показником, що характеризує інфраструктуру, необхідну для реалізації процесу цифровізації. Проведено групування країн ЄС за рівнем цифровізації підприємництва. Результати. Використання передових цифрових технологій на підприємствах країн ЄС-27 залишається відносно низьким через недостатнє знання можливостей, фінансові бар’єри та нестачу кваліфікованих кадрів. Необхідно залучати інвестиції у широкосмугові мережі та кібербезпеку, а також підтримка освіти та навчання технологічним інноваціям.