СУТНІСТЬ ТА МЕТОДИ ОЦІНКИ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПРОДУКЦІЇ - Мілька, А.І.; Артюх-Пасюта, О.В.; Любимов, М.О.; Крамаренко, В.С.; Шибковський , Д.І. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2024)
Мета статті полягає у визначенні сутності конкурентоспроможності продукції, методів оцінки, а також вивченні основних етапів розрахунку інтегрального показника конкурентоспроможності продукції. Методика дослідження. Мета, визначена у статті, була досягнута завдяки використанню методів логічного узагальнення та наукової абстракції. Результати. Авторами визначено основні сутнісні характеристики категорії «конкурентоспроможність продукції», систематизовано етапи розрахунку інтегрального показника конкурентоспроможності продукції та запропоновано напрями вирішення проблем пов’язаних з підвищенням якості і конкурентоспроможності продукції. Практична значущість результатів дослідження. Застосування на практиці запропонованих теоретико-методичних підходів сприятиме підвищенню конкурентоспроможності продукції підприємства.