ОЦІНЮВАННЯ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОГО КАПІТАЛУ В ЦИФРОВОМУ ІНЖИНІРИНГУ - Левіт, О.О.; Рогов, В.Г. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2024)
Мета статті полягає у дослідженні підходів до оцінки інтелектуального капіталу в контексті його впливу на конкурентоспроможність підприємства. Методика дослідження полягає у використанні комплексного підходу, який поєднує кількісні та якісні методи аналізу. Результати. Розроблено інтегрований підхід до оцінки інтелектуального капіталу, що поєднує різні методи та індикатори для точного вимірювання та управління його складовими. Запропоновано використовувати концепції обсягу інтелектуального капіталу (ICVo) та вартості інтелектуального капіталу (ICVa). Практична значущість результатів дослідження полягає у використанні інтегрованого підходу до оцінки інтелектуального капіталу для розробки стратегій розвитку підприємств, які спрямовані на збільшення обсягу й вартості інтелектуального капіталу та підвищення загальної ефективності діяльності.