РЕКРЕАЛОГІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ: АНАЛІТИЧНИЙ ОГЛЯД СУЧАСНИХ ВІТЧИЗНЯНИХ НАУКОВИХ ТРЕНДІВ - Карпенко, Н.М.; Логвин, М.М.; Шуканов, П.В.; Велічук, А.О.; Копилець, А.В. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2024)
Метою статті є ідентифікація та аналітичний огляд сучасних тенденцій розвитку рекреалогічних досліджень в Україні. Методи дослідження. Для досягнення поставленої мети були використані загальнонаукові методи дослідження: аналізу і синтезу, систематизації та узагальнень. Результати. Проаналізовано зміст певної добірки вітчизняних наукових публікацій з рекреалогії, встановлено їх теоретичну та прикладну спрямованість, акцентовано міжгалузевий характер сучасних рекреалогічних досліджень та їх суспільну вагомість в умовах глобальних трансформацій та соціально-економічних викликів. Практична значущість. Результати досліджень можуть слугувати інформаційною базою для реалізації практичних рішень, що відповідають запитам сьогодення, а також актуалізації змісту відповідних освітніх компонент у структурі освітніх професійних програм (ОПП) підготовки бакалаврів та магістрів з туризму та рекреації.