УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ В СИСТЕМІ ФОРМУВАННЯ АДАПТИВНИХ ОРГАНІЗАЦІЙНИХ СТРУКТУР - Олійник, І.В. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2024)
Метою статті є дослідження сучасних підходів до управління ризиками в системі формування адаптивних організаційних структур. Методика дослідження. Досягнення поставленої у статті мети здійснено за допомогою таких методів дослідження: логічного узагальнення та наукової абстракції, структурного аналізу та аналітичного методу. Результати. Проведений аналіз сучасних підходів до управління ризиками в контексті формування адаптивних організаційних структур. Виявлено ключові типи ризиків, які впливають на процес формування та функціонування адаптивних управлінських структур в контексті оцінки ефективності стратегій управління ризиками на різних етапах розвитку організації. Розроблено рекомендації щодо оптимізації процесів управління ризиками для підвищення адаптивності та стійкості організаційних структур. Практична значущість результатів дослідження. Використання на практиці запропонованих теоретико-прикладних підходів може бути корисним під час впровадження стратегій управління ризиками, які сприяють формуванню адаптивних організаційних структур, що в цілому сприяє ефективному реагуванню на зміни в зовнішньому середовищі та допомагає підприємствам та організаціям уникати потенційних загроз, а також використовувати можливості для подальшого розвитку.