УДОСКОНАЛЕННЯ УПРАВЛІННЯ ЛОГІСТИКОЮ ЗБУТУ В СУЧАСНИХ УМОВАХ - Харченко, Т.Б.; Сагайдак, Ю.А. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2024)
Мета статті полягає в обґрунтуванні основних підходів до удосконалення процесу управління логістикою збуту на українських підприємствах. Методика дослідження. Досягнення поставленої мети здійснено за допомогою таких методів: систематизації, наукової абстракції, аналітичного методу. Результати. Визначено основні проблеми, що виникають у логістичних компаній в умовах воєнного стану, зокрема: брак кваліфікованого персоналу через залученість працівників до ведення бойових дій, зростання експортно-імпортних операцій, скорочення морських перевезень. Пропонуються шляхи удосконалення логістики збуту в сучасних умовах господарювання. Основний акцент робиться на врахуванні сучасних реалій господарської діяльності при розробці інструментарію збутової логістики. Практична значущість результатів дослідження. Використання на практиці запропонованих теоретико-прикладних підходів дозволить підвищити ефективність логістики збуту на підприємстві.