ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ СФЕРИ КУЛЬТУРИ У ПЕРІОД ВОЄННОГО СТАНУ - Бітюк, І.М.; Бердичевська, О.О. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2023)
Стаття присвячена дослідженню перспектив розвитку культурної сфери в період воєнного стану. Метою статті є розглянути проблематику функціонування культурної галузі в умовах воєнного стану. Економічні та соціальні проблеми, що впливають на роботу галузі. Методика дослідження. Мету поставлену у статі досягнуто за допомогою таких методів як: аналітичне дослідження, логічного узагальнення інформації та структурного аналізу матеріалів. Результати. Проведено дослідження культурно – дозвіллєвої сфери діяльності від початку повномасштабного вторгнення: функціонування закладів культури, особливі умови роботи закладів, благодійні заходи, волонтерську діяльність працівників культурної сфери та інше. Досліджено формати проведення заходів та зміни, які відбулися за час війни. Практичне значення результатів дослідження. Проведено аналітику благодійності серед населення, як в Україні так і за кордоном. Сформовано рекомендації щодо розвитку галузі культури на після воєнний період.