ЗАСТОСУВАННЯ МОДЕЛІ ОЦІНЮВАННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ФОРМУВАННЯ ФІНАНСОВОЇ СТРАТЕГІЇ БАНКУ - Волкова, Н.І.; Дудар, В.М. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2023)
Мета статті полягає у висвітленні теоретичних, методичних і практичних засад формування та оцінювання ефективності фінансової стратегії банку, враховуючи вплив умов невизначеності. Методика дослідження. Досягнення поставленої у статті мети зумовило застосування таких методів дослідження: узагальнення, зіставлення, аналізу та синтезу. Результати. У статті детально розглянуто основні підходи до розуміння категорії невизначеності, а також розмежовано поняття «невизначеність» та «ризик». З’ясовано, що наукове підґрунтя невизначеності є недостатнім і потребує подальшого розвитку. Проаналізовано вплив умов невизначеності на формування фінансової стратегії банку. Практична значущість результатів дослідження. Застосування на практиці запропонованої за результатами дослідження моделі оцінювання дасть змогу проаналізувати ефективність формування фінансової стратегії банку.