ДОСЛІДЖЕННЯ СТАНУ ПОШТОВИХ ОПЕРАТОРІВ УКРАЇНИ - Захаренко-Селезньова, А.М. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2023)
Стаття присвячена дослідженню стану поштових операторів України в умовах сьогодення. Метою статті є аналіз діяльності поштових операторів України, місце поштових операторів в інфраструктурі ринку, особливості логістики перевезень поштових операторів, висвітлення практичного досвіду діяльності поштових операторів під час війни. Методика дослідження. Вирішення поставлених у статті цілей та завдань реалізовано за допомогою відповідних загальнонаукових спеціальних методів дослідження: аналізу та синтезу, систематизації та узагальнення, логічного підходу. Результати. Здійснено аналіз стану поштових операторів України та основні тенденції щодо розвитку інноваційних підходів до надання поштових послуг. Визначено ряд проблем, що пов’язані із труднощами логістики під час війни, помітне розширення діапазону нових послуг, відмічено консолідацію вітчизняних поштових операторів із світовим інформаційним простором. Практична значущість результатів дослідження. Практичний досвід поштових операторів підштовхнув їх до активного посилення маркетингової складової, рекомендовано посилювати існуючі напрямки вдосконалення маркетингу комплексно та систематично. Запропоновано поштовим операторам напрямки удосконалення роботи на ринку.