ПРОБЛЕМАТИКА ДОСЛІДЖЕНЬ МАРКЕТИНГУ В УКРАЇНІ: АНАЛІЗ ДИСЕРТАЦІЙНИХ РОБІТ - Жалінська, І.В. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2023)
Мета статті полягає у проведенні критичного аналізу результатів докторських дисертацій вітчизняних учених, у яких висвітлювалася проблематика маркетингової діяльності, їх узагальнення й впорядкування на основі визначення певної спільної спрямованості досліджень. Методика дослідження. Досягнення поставленої у статті мети здійснено за допомогою таких методів дослідження: логічного узагальнення та наукової абстракції, систематизації. Результати. Пропонується розгляд розвитку вітчизняних досліджень маркетингу в розрізі окремих напрямів, які визначені за результатами аналізу змістовного наповнення дисертаційних робіт, та їх співставлення з визначеними маркерами розвитку економіки України за часів незалежності. Практична значущість результатів дослідження. Проведений аналіз та систематизація вітчизняних дисертацій дає змогу визначити стан розгляду проблематики маркетингу та виділення актуальних напрямів досліджень.