СОЦІАЛЬНА ЗГУРТОВАНІСТЬ: ІНКЛЮЗИВНИЙ СІЛЬСЬКО-МІСЬКИЙ АГЛОМЕРАЦІЙНИЙ КОНТЕКСТ - Павлова, І.О. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2023)
Мета дослідження ‒ обгрунтування контекстуалізації як способу співставлення феноменів соціальної згуртованості та інклюзивності сільсько-міських агломерацій України. Методологія дослідження. Для досягнення мети дослідження використано системний, синергетичний та інституціональний підходи, принцип міждисциплінарності, методи спостереження, порівняння, індукції та дедукції, аналізу та синтезу. Результати. Визначено сутність та суспільне призначення соціальної згуртованості, розкрито її місце та роль в системі інклюзивного розвитку об’єднаних територіальних громад (ОТГ) та районів, виявлено зв’язок між соціальною згуртованістю та агро-руральною спрямованістю інклюзивного розвитку сільсько-міських агломераційних утворень. Практична значущість результатів дослідження. Результати дослідження мають важливе практичне значення для згуртованості української громадськості навколо проблеми повоєнного відновлення ОТГ та районів на засадах інклюзивності.