ОВЕРСАЙТ ФІНАНСОВОГО РИНКУ УКРАЇНИ - Тищенко, В.В.; Тищенко, О.І. (Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки», 2023)
Метою цього дослідження є оцінка діючої системи нагляду Національного банку України (оверсайту) за інфраструктурою фінансового ринку України в умовах воєнного стану та розробка певних рекомендацій щодо вдосконалення оверсайта. Методика дослідження. Досягнення поставленої мети у статті здійснено за допомогою таких методів дослідження: логічного узагальнення та наукової абстракції, структурного аналізу, аналітичного методу. Результати. Пропонуються оптимізація і формування відповідності українського законодавства щодо овесайту до найкращих міжнародних практик, впровадження передових інноваційних платіжних продуктів, підвищення ефективності електронних платежів, вдосконалення платіжної інфраструктури, подальшого вдосконалення безготівкового обігу в Україні. Практична значущість результатів дослідження. Впровадження в практику зазначених в досліджені заходів щодо оверсайту, в умовах війни, може дозволити досягти певних якісних характеристик у довгостроковій перспективі, що може суттєво підвищити ефективність оверсайту.